Elektronikingenjör – Micropower Bromma

Ingress

Vill du vara med och bidra i klimatomställningen? Vill du verka i ett företag med 40 års erfarenhet inom elektrifiering? Vill du arbeta med elektronikutveckling i utmanande produkt- och kundprojekt? Om du svarar ja på dessa frågor så har vi rollen för dig.

Elektronikingenjör

Utvecklare inom elektronikdesign

Ansvar & Arbetsuppgifter

Du får ett centralt ansvar i våra kundutvecklingsprojekt inom kraft och strömförsörjning. Arbetet innebär att självständigt och i samarbete med kolleger ansvara för att konstruera den tekniska lösningen för våra kundprojekt. Du blir delaktig i ett tidigt skede, som teknisk presale och ansvarar för att konstruera den kundspecifika lösningen, prototypframtagande, testning och verifieringen tills produkten når produktionsfasen.

Till stöd har du Projektledare, Testansvarig samt övriga utvecklingsteamet. Uppskattningsvis arbetar du med ett flertal utvecklingsprojekt och/eller underhåll av befintliga lösningar per år. En del av din tid kommer du att kunna lägga på Innovations- eller utvecklingsprojekt som inte är direkt kundorderstyrda.

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet som utvecklare/konstruktör av elektronik med eller utan inbyggd mjukvara. Du har erfarenhet inom såväl analog som digital konstruktion av elektronik. God förståelse av att ta konstruktioner hela vägen till produktion. Meriterande är erfarenhet inom området batteriladdare och utveckling av mjukvara.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav. Som person tar du ansvaret att driva saker på egen hand. Ansvarstagande, analytisk, självständig, men ödmjuk nog att se dig som en del av teamet.

Erbjudande

Du får en central roll i konstruktionen av våra kundspecifika lösningar, såväl nya som modifieringar.

Du kommer att arbeta tillsammans med några av de mest kompetenta utvecklarna inom kraft och strömförsörjning. Våra lösningar ingår i applikationer som ställer oerhört stora krav på tillförlitlighet och prestanda inom till exempel medicinsk utrusning och fordon. Du ges möjligheten att lägga tid på att fördjupa och utveckla din kompetens genom att projekten inte enkom är kundorderstyrda utan till viss utsträckning även är av karaktären Innovationsdrivna.

Din ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-419009. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Sökord: Elektronikingenjör , Elektronikutvecklare, Elektronik konstruktör, Kraftelektronik, Specialist Kraftförsörjning, inbyggda system, embedded systems, chargers, batteriladdare, Civilingenjör

Om Företaget

Micropower Group är en ledande utvecklare och tillverkare av industriella litiumjonbatteri- och laddarsystem och produkter. Med intern expertis som främjar innovation och driver utvecklingen av hållbara energilösningar framåt, är Micropower hängiven till att göra elektrifiering av industrin till verklighet.

Micropower Group är ett internationellt företag med huvudkontor i Växjö, Sverige. 2023 hade Micropower en omsättning på cirka 1,9 miljarder SEK och bestod av 500 anställda som arbetar på olika avdelningar. Med en stark företagskultur byggd på kärnvärdena hängivenhet, uppriktighet, närvaro och ansvar, strävar Micropower mot excellens i allt de gör.

Mer information om Micropower Group kan du hitta på www.micropower-group.com eller på företagets LinkedIn.

Vi behöver förstärka vårt utvecklingsteam och med placering på kontoret i Bromma och söker nu ytterligare en Elektronikingenjör inom hårdvaruutveckling.