Compliance Director – Micropower Group Vxj, Gbg, Sthlm

Ingress

Micropower söker nu en Compliance Director med ansvar för att bygga upp en egen avdelning för koncernen inom området Compliance i syfte att trygga efterlevnaden av såväl lagkrav som produktstandards. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Compliance Director

Ansvar & Arbetsuppgifter

Rollen som Compliance Director innefattar ett brett ansvarsområde med att tillse att koncernen uppfyller de regulatoriska kraven och produktstandarder gällande samtliga produkter och marknader som Micropower verkar med fokus på North America och EU. I syfte att öka kunskapen och säkerställa efterlevnad inom området krävs ett nära samarbete med såväl PMO (Project Management Office) som Product Management. Du stöttar även sälj-/marknadsorganisationen, deltar i kundmöten och med din kunskap skapar du en trygghet hos våra samarbetspartners.

I ansvaret ingår att bevaka förändringar i lagstiftning och industristandarder som påverkar Micropower. Att identifiera och bedöma potentiella risker för bristande efterlevnad och utveckla strategier att hantera dessa risker blir en del av den nya avdelningens arbetsuppgifter. Kontaktytorna blir breda såväl internt som externt med tillsynsmyndigheter och andra intressenter i frågor som rör efterlevnad.

Som Compliance Director rapporterar du till VP QEHS (Quality Environment Health Safety) och är aktivt deltagande i ledningsgruppen för QEHS samt föredragande inom koncernledningen rörande Compliance frågor.

Sökord: Compliance Director, Compliance Manager, Compliance Specialist, regulatoriska krav, Växjö, Stockholm, Göteborg

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en motsvarande roll idag. Du har en akademisk utbildning i kombination med en gedigen erfarenhet inom Compliance området ifrån en tillverkande koncern där R&D verksamheten varit betydande.

Du har en internationell erfarenhet med fokus på EU och USA, där du t ex arbetat med Batteridirektivet, Designdirektivet, CE- (EU) och UL (USA) certifiering.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav.

Bostadsort med närhet till något av våra sajter i Sverige, Växjö, Stockholm eller Göteborg.

Dina personliga egenskaper utmärks av proaktivitet, samarbetsförmåga och noggrannhet med starkt fokus på säkerhet och kvalitet.

Erbjudande och Ansökan

Välkommen till en välmående och expansiv koncern, där möjligheten att påverka är stor.

Du får ansvaret att bygga upp och utveckla en helt ny avdelning med internationellt ansvar.

Du blir en del av den stora energiomställning som samhället genomgår.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en ledande utvecklare och tillverkare av industriella litiumjonbatteri- och laddarsystem och produkter. Med intern expertis som främjar innovation och driver utvecklingen av hållbara energilösningar framåt, är Micropower hängiven till att göra elektrifiering av industrin till verklighet.

Micropower Group är ett internationellt företag med huvudkontor i Växjö, Sverige. 2023 hade Micropower en omsättning på cirka 1,9 miljarder SEK och bestod av 500 anställda som arbetar på olika avdelningar. Med en stark företagskultur byggd på kärnvärdena hängivenhet, uppriktighet, närvaro och ansvar, strävar Micropower mot excellens i allt de gör.

Mer information om Micropower Group kan du hitta på www.micropower-group.com eller på företagets LinkedIn.