Testingenjör EMC – Micropower Växjö

Ingress

Micropower söker nu en Elektronikingenjör med ansvar för verifiering och validering (V&V) av koncernens hårdvarukonstruktioner med fokus på EMC/Radio. Placering är vid vår nya sajt i Växjö. Tjänsten är ny och innebär en unik möjlighet att ta ansvar för koncernens testverksamhet kopplad till vår nya EMC kammare. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Testingenjör

Med ansvar för testning av EMC och Radio

Micropower tar nu ytterligare ett steg att bygga och utveckla en R&D organisation i världsklass.

Ansvar & Arbetsuppgifter

Micropower är inne i en spännande utvecklingsresa och ska nu ta nästa kliv in i framtiden där R&D verksamheten är central.

Som verifierings- och valideringsingenjör har du ansvaret att testa och utvärdera våra hårdvarulösningar med fokus på EMC. Du arbetar nära våra utvecklingsingenjörer och är aktivt deltagande i att förbättra våra lösningar inom kraft- och strömförsörjning, men även inom kommunikations- och radioenheter.

Du tar det fulla ansvaret för vår nya ”top of line” EMC kammare innebärande ansvar för drift, inköp och utveckling av testutrustning. I ansvaret ingår även att planera och genomföra tester åt samtliga våra fyra sajter.

Du ingår i ett globalt verifierings- och valideringsteam om ca 15 personer, varav tre i Växjö, och rapporterar till V&V ansvarig för koncernen.

Sökord: Elektronik, Test, test och validering, verifiering och validering, Produkttester, Produktutveckling, EMC, Radioenheter, Växjö 

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en motsvarande roll idag. Du har en akademisk utbildning inom elektronik i kombination med erfarenhet av hårdvarutestning av elektronikprodukter med fokus på EMC. Önskvärt är även erfarenhet av verifiering och validering av radioenheter såsom zigbee, BLE, NFC.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav.

Som person har du en god analytisk och en envishet som inte ger upp innan problemen är lösta. Andra egenskaper vi uppskattar är samarbetsförmåga, ödmjukhet inför andras förmågor och nyfikenhet att utvecklas.

Erbjudande och Ansökan

– Möjlighet att arbeta i en dynamisk samarbetsmiljö där dina insatser värdesätts

– Karriärutvecklingsmöjligheter och stöd för fortsatt lärande och tillväxt

– En kultur byggd på kärnvärden hängivenhet, uppriktighet, närvaro och ansvar, där integritet och excellens är av största vikt

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om företaget

Micropower Group är en ledande utvecklare och tillverkare av industriella litiumjonbatteri- och laddarsystem och produkter. Med intern expertis som främjar innovation och driver utvecklingen av hållbara energilösningar framåt, är Micropower hängiven till att göra elektrifiering av industrin till verklighet.

Micropower Group är ett internationellt företag med huvudkontor i Växjö, Sverige. 2023 hade Micropower en omsättning på cirka 1,9 miljarder SEK och bestod av 500 anställda som arbetar på olika avdelningar. Med en stark företagskultur byggd på kärnvärdena hängivenhet, uppriktighet, närvaro och ansvar, strävar Micropower mot excellens i allt de gör.

Mer information om Micropower Group kan du hitta på www.micropower-group.com eller på företagets LinkedIn.