VP People, Culture & Leadership – Micropower Group

Ingress

Micropower Group söker nu Vice President of People, Culture & Leadership, med placering i Växjö, Göteborg alternativt Stockholm. Tjänsten är ny och innebär en unik möjlighet att vara delaktig i uppbyggnaden av en global HR organisation av världsklass. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Vice President of People, Culture & Leadership

Micropower tar nu ytterligare ett steg att bygga och utveckla en HR organisation i världsklass.

Ansvar & Arbetsuppgifter

Micropower är inne i en spännande utvecklingsresa och ska nu ta nästa kliv in i framtiden där HR kommer att utgöra en hörnsten.

Som VP of People, Culture & Leadership har du en nyckelfunktion och ansvar för det strategiska HR arbetet inom koncernen.

En övergripande uppgift blir att utifrån Micropowers övergripande affärsplanen utforma den strategiska planen för HR samt implementera HR’s insatser i samarbete med den svenska HR chefen.

Förutom att vara ett stöd till CEO, landscheferna och övrig koncernledning så vill Micropower öka sin attraktionsförmåga som en attraktiv arbetsgivare. Med ett proaktivt och affärsnära arbetssätt, ansvarar du för att utveckla våra befintliga medarbetare och deras upplevelse av oss som arbetsgivare. En annan viktig uppgift är att säkerställa det framtida rekryteringsbehovet samt utveckla den egna HR organisationen.

Du förväntas att vara aktivt deltagande i koncernledningen och rapporterar till CEO Torbjörn Gustafsson.

Sökord: HR Direktör, HR chef, CHRO, Chief Human Resource Officer, People and Culture, Växjö, Kronoberg, Göteborg, Stockholm

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en motsvarande roll ifrån en tillverkande industrikoncern med internationell verksamhet. Du har mångårig erfarenhet av strategiskt HR arbete, en gedigen ledarerfarenhet och kunskap av att utveckla såväl organisationer som människor. Du är van att initiera och driva utvecklingsprojekt inom HR.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav.

Som person har du såväl en strategisk förmåga i kombination med ett operativt genomförande. Andra egenskaper som vi uppskattar är humor, god kommunikativ förmåga och en bra analytisk fallenhet.

Erbjudande och Ansökan

Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får stor frihet att tillsammans med ditt Team skapa en HR funktion i världsklass. Att vara delaktig i Micropowers förändringsresa och i industrins energiomställning kan innebär en av Sveriges mest spännande HR utmaningarna.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en ledande utvecklare och tillverkare av industriella litiumjonbatteri- och laddarsystem och produkter. Med intern expertis som främjar innovation och driver utvecklingen av hållbara energilösningar framåt, är Micropower hängiven till att göra elektrifiering av industrin till verklighet.

Micropower Group är ett internationellt företag med huvudkontor i Växjö, Sverige. 2023 hade Micropower en omsättning på cirka 1,9 miljarder SEK och bestod av 500 anställda som arbetar på olika avdelningar. Med en stark företagskultur byggd på kärnvärdena hängivenhet, uppriktighet, närvaro och ansvar, strävar Micropower mot excellens i allt de gör.

Mer information om Micropower Group kan du hitta på www.micropower-group.com eller på företagets LinkedIn.