Bränsleinköpare/Expert Biobränsle – Nevel AB

I syfte att stärka vår inköpsorganisation söker vi nu en:

Bränsleinköpare/Expert Biobränsle – Sverige

Ansvar & Arbetsuppgifter

Som Bränsleinköpare tar du ett helhetsansvar för inköp av biobränsle till Nevels drygt 30 energiproduktionsanläggningar i Sverige, samt säkerställer kontraktsförnyelser. Huvuduppgiften blir få till stånd kostnadseffektiva inköp, vilket kräver intresse för och kunskap om hur biobränsle skapas, samt hur fjärrvärmeanläggningar optimeras.

En annan viktig uppgift blir att utveckla Nevels bränsleinköpsprocess, vilket innefattar anbudsförfrågningar, samt att hitta och utvärdera leverantörer och följa upp befintliga kontrakt. Centralt för rollen är att nätverka med och besöka energi- och biomassaleverantörer, vilket kräver resor i tjänsten (ca 50% av arbetstiden). Lämplig bostadsort är Stockholm eller Skåne, i övrigt hemmakontor.

Kompetenser & Erfarenheter

Vi söker dig med erfarenhet och kunskap om biobränslemarknaden och dess inköpsprocesser. Förutom inköpserfarenhet och förhandlingsvana bör du vara van vid budgetarbete, samt ha välutvecklade data och IT-förmågor. Goda språkkunskaper i svenska och engelska samt körkort är ett krav.

Avgörande för framgång i denna roll blir dina personliga egenskaper, där affärsmässighet, social och analytisk förmåga blir essentiellt. Som person är du öppen och nyfiken och trivs i en föränderlig tillväxtmiljö. Du är aktiv och initiativrik och har förmågan att kommunicera och samarbeta över gränserna, såväl internt som externt.

Erbjudande & Ansök

Välkommen att delta i en tillväxtresa och en enastående möjlighet att ta helhetsansvaret för Nevels inköp av biobränsle i Sverige. Ytterligare upplysningar lämnas av vår konsult på Interselection Michael Wiander 070-203 22 32. För att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och vidare till aktuella rekryteringar. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Nevel erbjuder framtidssäkra, ändamålsenliga lösningar för industri- och fastighetssektorn, som gynnar både våra kunder och samhället i stort. Oavsett om det handlar om vatten, värme, el eller cirkulär ekonomi, så bistår vi med att bygga den optimala lösningen. Tillsammans med våra kunder stödjer vi omställningen mot en koldioxidneutral framtid. Vi hjälper våra kunder att uppfylla sina hållbarhetsmål inom förnybar energi, cirkulär materialhantering och optimala levnadsförhållanden.

Vi driver mer än 140 energiproduktionsanläggningar och över 40 fjärrvärmenät i Finland, Sverige och Estland. I Sverige är vi för närvarande 65 anställda.

Läs mer på https://nevel.com