Sales Manager AGV/AMR – Micropower

Till en ny tjänst, med placering i Växjö alternativt Göteborg eller Stockholm söker nu Micropower en Sales Manager för segmentet AGV/AMR tillverkare. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.                         

Sales Manager

Strategisk projektförsäljning

Ansvar & Arbetsuppgifter

Ansvaret innebär att marknadsföra Micropowers hela portfölj av produkter och lösningar till producenter inom AGV/AMR inom Norden och delar av Europa.

Sales Managern kommer att överta ansvaret för några befintliga nyckelkunder, men framförallt arbeta strategiskt med ny kundsbearbetning.

Tjänsten innefattar ett strategiskt ansvar för framtagande av individuella kundstrategier. Operativt tar du ett självständigt ansvar för alla delar i säljcykeln dvs försäljningsplanering, bokning och genomförande av kundmöten och kundaktiviteter.

Sales Managern ingår i ett globalt AGV/AMR team om 5-6 personer, operativt sker rapportering till Global Teamleader AGV/AMR. Organisatoriskt sker rapportering till Säljchefen för Micropower Sweden AB.

Sales Managern driver självständigt offertarbete och kundförhandlingar med affärs- och lönsamhetsansvar för de dedikerade kunderna.

En viktig del av försäljningen blir att skapa breda och nära kontaktytor med bl a Produktchefer, R & D chefer, Inköpare m fl. Till stöd i projekten har du några av Sveriges ledande experter och utvecklare.

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person i botten har en teknisk utbildning på högskole-/universitetsnivå samt gedigen försäljningserfarenhet inkluderat helhetsansvar för teknik/lösning, kommersiellt/avtalsvillkor, leverans etc. Erfarenhet av lösningsförsäljning till OEM kunder där relationsskapande med breda kontaktytor varit en av framgångsparametrarna ser vi som en viktig erfarenhet. Vi ser helst att du har erfarenhet inom kraftelektronik samt goda kunskaper inom segmentet AGV/AMR. Internationell försäljningserfarenhet är meriterande.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav i såväl tal som skrift.

Som person drivs du av att bygga långsiktiga relationer, är förtroendeingivande, lyhörd samt en god analytisk förmåga med fokus på en affärs långsiktiga lönsamhet.

Erbjudande

Du erbjuds en ny och central position inom ett snabbväxande och välmående koncern. Du får stor frihet att själv påverka innehållet i rollen i en stimulerande arbetsmiljö tillsammans med erfarna kolleger ansvar för att bygga upp och utveckla segmentet. Du får vara delaktig och se att dina försäljningsinsatser realiseras i form av färdig produkt och slutligen under produktens hela livslängd. Genom ditt engagemang så bidrar du aktivt till energiomställningen.

Ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning på ca 2 miljard SEK och ett kraftfullt team på ca 500 anställda så satsar Micropower på en fortsatt stark tillväxt framåt.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.