Reservdelsansvarig/-specialist – Micropower Växjö

Micropower Sweden söker nu en Reservdelsansvarig, med placering i Växjö. Tjänsten är ny och innebär en unik möjlighet att vara delaktig i uppbyggnaden av en global serviceorganisation av världsklass. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Reservdelsansvarig/Spare Parts Specialist

Micropower tar nu ytterligare ett steg att bygga och utveckla en Service- och Supportorganisation i världsklass. I samarbete med vår Service Director och övriga Service & Support teamet får du ansvaret att bygga upp hela reservdelshanteringen för företaget.

Ansvar & Arbetsuppgifter

Som Reservdelsansvarig har du en nyckelfunktion och ett brett ansvar att bygga upp en fungerande reservdelshantering från grunden. Syftet med rollen är att säkerställa en hög kundnöjdhet genom kontinuerliga förbättringar i enlighet med avdelningens och koncernens övergripande strategi.

Dina huvudsakliga ansvarsområden inkluderar:

·       Bygga upp en artikelstruktur för reservdelar.

·       Utveckla rutiner för lager och logistik gällande reservdelar. Arbetet sker i nära samarbete med operativt inköp och lager/logistik funktionen.

·       Parametersättning av lagernivåer för reservdelsartiklarna.

·       Säkerställa leveranser av reservdelar.

·       Ansvara för prognosarbetet gällande reservdelar.

·       Säkerställer att nya produkter kommer in i reservdelshanteringen.

Du får ett brett internt kontaktnät och ett nära samarbete med lager/logistik, operativt inköp, R&D, Beredning etc.

Du blir en del av Service och Support enheten som idag består av 10 personer med ansvar för service och support, reservdelar, garantiåtaganden, reparationer, utbildningar etc. Enheten är under uppbyggnad/utveckling.

I rollen som reservdelsansvarige rapporterar till Service Director för koncernen.

Sökord: Reservdelsansvarig, Reservdelsspecialist, Reservdelschef, Spare Parts, Växjö, Service, Reservdelar

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet ifrån reservdelshantering inom ett tillverkande företag. Goda användarkunskaper gällande system för reservdelshantering samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är andra krav. Tidigare erfarenhet av Monitor är meriterande.

Som person bör du vara van vid att hantera många olika frågeställningar parallellt samt ha god analytisk och kommunikativ förmåga. Du har ett strukturerat arbetssätt och en hög grad av noggrannhet gällande detaljer.

Erbjudande och Ansökan

Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får stor frihet att självständigt bygga upp reservdelshanteringen. Att vara delaktig i Micropowers förändringsresa och i industrins energiomställning kan innebär en av Sveriges mest spännande utmaningar inom området service & support.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt säte i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning, service och utveckling. Med en omsättning överstigande 1,8 miljarder SEK och ett kraftfullt team på ca 480 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn