Elektronik Kraftutvecklare – Micropower Växjö

Vi behöver förstärka vårt utvecklingsteam i Växjö och söker nu ytterligare Elektronikingenjörer inom hårdvaruutveckling där främst kraftelektronik är centralt.

Elektronikingenjörer

Utvecklare inom elektronikdesign och kraftelektronik

Ansvar & Arbetsuppgifter

Micropowers verksamhet växer och vi har behov av att förstärka R&D organisationen med ett antal kraftelektronikingenjörer i Växjö. Vi söker såväl erfarna som nyutexaminerade personer inom Kraftelektronik och Kretskortsdesign.

Gemensamt för tjänsterna är att som Elektronikingenjören/hårdvarukonstruktören vara delansvarig för konstruktionen av våra laddare från 5 kW och uppåt. Till stöd i projekten finns Projektledare, Testansvarig samt övriga utvecklingsteamet bestående av Mjukvaruutveckling, IOT lösningar, Mekanik etc. Uppskattningsvis arbetar du med ett par utvecklingsprojekt och/eller underhåll av befintliga lösningar per år. Du är medansvarig i hela processen från utveckling, prototyp, fram till produktionssättning.

Förutom Kraftelektronikutvecklare så har vi även behov av att förstärka R&D enheten med såväl seniora som juniora personer med erfarenhet inom kretskortsdesign tillika mera av allmänna erfarenheter av elektronikutveckling.

R&D enheten i Växjö består av ca 20 personer och ansvarar för att driva produktutvecklingprojekt som utvecklar nya produkter för en global marknad, produktunderhåll inom befintligt sortiment och stort fokus läggs även på teknikutvecklingen med syfte att vara med och leda utvecklingen mot elektrifiering i stor skala inom industrin. Detta sammantaget ger spännande utmaningar och arbetsuppgifter i en expansiv omgivning.

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en gedigen utbildning inom Kraftelektronik samt beroende av roll även en lång erfarenhet som utvecklare/konstruktör av elektronik, i första hand kraftelektronik och utveckling av kraftomvandlare, men även andra områden kan vara intressanta. Erfarenhet från att ha utfört projekt hela vägen från idé och konstruktion och hela vägen genom certifieringar inom elsäkerhet och EMC är mycket meriterande.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav. Som person tar du ansvaret att driva saker på egen hand. Ansvarstagande, analytisk, självständig, men ödmjuk nog att se dig som en del av teamet.

Erbjudande och Ansökan

Du får en central roll i konstruktionen av våra produkter/lösningar av laddare, såväl nya som modifieringar.

Du kommer att arbeta tillsammans med några av de mest kompetenta utvecklarna inom kraft och strömförsörjning. Våra produkter/lösningar ingår i applikationer som ställer oerhört stora krav på tillförlitlighet och prestanda. Du ges möjligheten att lägga tid på att fördjupa och utveckla din kompetens genom att projekten till viss utsträckning även är av karaktären Innovationsdrivna.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta våra konsulter på Interselection Michael Wiander, 0702-032232 eller Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning överstigande 1,4 miljarder SEK och ett kraftfullt team på ca 450 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.

Vill du vara med och bidra i klimatomställningen? Vill du verka i ett företag med 40 års erfarenhet inom elektrifiering? Vill du arbeta med elektronikutveckling i utmanande produkt- och kundprojekt? Om du svarar ja på dessa frågor så har vi rollen för dig. Vi behöver förstärka vårt utvecklingsteam i Växjö och söker nu ytterligare Elektronikingenjörer inom hårdvaruutveckling där främst kraftelektronik är centralt.