Servicechef – Micropower Växjö

Micropower Sweden söker nu en Servicechef, med placering i Växjö. Tjänsten är ny och innebär en unik möjlighet att vara delaktig i uppbyggnaden av en global serviceorganisation av världsklass. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Servicechef

Micropower tar nu ytterligare ett steg att bygga och utveckla en Service- och Supportorganisation i världsklass. Tillsammans med vår nyrekryterade Service Director får Servicechefen ansvaret att organisera och utveckla arbetet inom Serviceavdelningen i Växjö.

Ansvar & Arbetsuppgifter

Som Servicechef har du en nyckelfunktion och ett såväl strategiskt som operativt ansvar för utvecklingen av service- och supportprocesserna för koncernens produkter i Växjö. Syftet med rollen är att säkerställa en hög kundnöjdhet genom kontinuerliga förbättringar i enlighet med avdelningens och koncernens övergripande strategi.

Ansvaret är starkt utvecklingsinriktat innebärande att utveckla rutinerna och organisera arbetet för reservdelar, service, utbildning och garantiärenden såväl internt som externt mot kund och andra samarbetspartners.

Bättre uppföljning via mätetal och ärendehanteringssystem är andra prioriterade områden. Servicechefen är även representant/kravställare i större R&D projekt.

Enheten består av idag 8 direktrapporterande medarbetare med ansvar för service och support, reservdelar, garantiåtagande, reparationer, utbildningar etc.

Servicechefen rapporterar till Service Director för koncernen.

Erfarenheter

Vi tror att rätt person i grunden har en gedigen teknisk utbildning och erfarenhet av personalledande befattning inom service & support hos tillverkande företag. Du har erfarenhet av att arbeta med service & support på tekniska produkter via fjärrsupport och mjukvarubaserad felsökning. Goda användarkunskaper gällande CRM- och Affärssystem samt goda kunskaper i svenska och engelska i tal och skrift är andra krav.

Som person bör du vara van vid att hantera många olika frågeställningar parallellt samt ha god strategisk, analytisk och kommunikativ förmåga. Du är en modern, trygg och erfaren ledare, med hög förståelse för de mjuka värdena, som genom lyhördhet skapar långsiktiga och framgångsrika relationer. Vi lägger stor vikt vid att du ser helheten och att du är noggrann med att skapa delaktighet och utbilda personal innan förändringar genomförs.

Erbjudande och Ansökan

Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där egna insatsen innebär en stor inverkan på koncernens resultat. Att vara delaktig i Micropowers förändringsresa och i industrins energiomställning kan innebär en av Sveriges mest spännande utmaningar inom området service & support.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning överstigande 1,4 miljarder SEK och ett kraftfullt team på ca 450 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.