Elektronikingenjör – Micropower Group Stockholm

Vi behöver förstärka vårt utvecklingsteam och med placering på kontoret i Bromma och söker nu ytterligare en Elektronikingenjör inom hardwaredesign

Elektronikingenjör

Utvecklare inom elektronikdesign

Ansvar & Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra i klimatomställningen? Vill du verka i ett företag med 40 års erfarenhet inom elektrifiering? Vill du arbeta med elektronikutveckling i utmanande kundprojekt? Om du svarar ja på dessa frågor så har vi rollen för dig.

Du får ett centralt ansvar i våra kundutvecklingsprojekt inom kraft och strömförsörjning. Arbetet innebär att självständigt och i samarbete med kolleger ansvara för att konstruera den tekniska lösningen för våra kundprojekt. Du blir delaktig i ett tidigt skede, som teknisk presale och ansvarar för att konstruera den kundspecifika lösningen, prototypframtagande, testning och verifieringen tills produkten når produktionsfasen. Till stöd har du Projektledare, Testansvarig samt övriga utvecklingsteamet.

Uppskattningsvis arbetar du med ett flertal utvecklingsprojekt och/eller underhåll av befintliga lösningar per år. En del av din tid kommer du att kunna lägga på Innovations- eller utvecklingsprojekt som inte är direkt kundorderstyrda.

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet som utvecklare/konstruktör av elektronik med eller utan inbyggd mjukvara. Du har erfarenhet inom såväl analog som digital konstruktion av elektronik. God förståelse av att ta konstruktioner hela vägen till produktion. Meriterande är erfarenhet inom området batteriladdare och utveckling av mjukvara.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav. Som person tar du ansvaret att driva saker på egen hand. Ansvarstagande, analytisk, självständig, men ödmjuk nog att se dig som en del av teamet.

Erbjudande

Du får en central roll i konstruktionen av våra kundspecifka lösningar, såväl nya som modifieringar.

Du kommer att arbeta tillsammans med några av de mest kompetenta utvecklarna inom kraft och strömförsörjning. Våra lösningar ingår i applikationer som ställer oerhört stora krav på tillförlitlighet och prestanda inom till exemepel medicinsk utrusning och fordon. Du ges möjligheten att lägga tid på att fördjupa och utveckla din kompetens genom att projekten inte enkom är kundorderstyrda utan till viss utsträckning även är av karaktären Innovationsdrivna.

Din ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Michael Wiander 0702-032232. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning till bl a truckar, fordon och industriapplikationer. Micropower finns representerade med egna bolag i Sverige, Finland, Tyskland, USA och Kina. Koncernen har en imponerande tillväxttakt. Omsättningen för 2022 uppgick till drygt 1,4 miljard SEK och med ca 450 anställda är man en av Europas största tillverkare av industriella batteriladdare och litiumjonbatterier. Under de kommande fem åren ska Micropower tredubbla omsättningen. Läs mer: http://www.micropower-group.com

SM Power (del av Micropower), med kontor i Bromma och Hong Kong, designar, utvecklar, testar och producerar kundanpassade mobila strömförsörjningssystem. Under de senaste 40 åren har man utvecklat mer än 500 produkter och levererar ca 650 000 enheter om året till kunder och partners inom industrin. Läs mer: http://www.smpower.se