Key Account Manager – Micropower Stockholm

Till en ny tjänst, med placering på kontoret i Bromma söker vi nu en,

Key Account Manager

Strategisk projektförsäljning

Ansvar & Arbetsuppgifter

Ansvaret innebär att marknadsföra Micropowers hela portfölj av produkter och lösningar med fokus på kundanpassade lösningar. 

Key Account Mangern kommer att överta ansvaret för några befintliga nyckelkunder, men även strategisk ny kundsbearbetning ingår i arbetsuppgifterna. Kunderna finns såväl nationellt som internationellt.

Tjänsten innefattar ett strategiskt ansvar för framtagande av individuella kundstrategier. Operativt tar du ett självständigt ansvar för alla delar i säljcykeln dvs försäljningsplanering, bokning och genomförande av kundmöten och kundaktiviteter. Tillsammans med dina kollegor leder du arbetet från idé till färdig produkt.

Key Account Managern driver självständigt offertarbete och kundförhandlingar med affärs- och lönsamhetsansvar för dedikerade kunderna.

En viktig del av försäljningen blir att skapa breda och nära kontaktytor med bl a Produktchefer, R & D chefer, Inköpare m fl. Till stöd i projekten har du några av Sveriges ledande experter och utvecklare.

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person i botten har en teknisk utbildning på högskole-/universitetsnivå samt gedigen försäljningserfarenhet inkluderat helhetsansvar för teknik/lösning, kommersiellt/avtalsvillkor, leverans etc. Erfarenhet av lösningsförsäljning till OEM kunder där relationsskapande med breda kontaktytor varit en av framgångsparametrarna ser vi som en viktig erfarenhet. Vi ser helst att du har erfarenhet inom kraftelektronik. Internationell försäljningserfarenhet är meriterande.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav i såväl tal som skrift.

Som person drivs du av att bygga långsiktiga relationer, är förtroendeingivande, lyhörd samt en god analytisk förmåga med fokus på en affärs långsiktiga lönsamhet.

Erbjudande

Du erbjuds en ny och central position inom ett snabbväxande och välmående koncern. Du får stor frihet att själv påverka innehållet i rollen i en stimulerande arbetsmiljö tillsammans med erfarna kollegor. Du får vara delaktig och se att dina försäljningsinsatser realiseras i form av färdig produkt och slutligen under produktens hela livslängd.

Ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning till bl a truckar, fordon och industriapplikationer. Micropower finns representerade med egna bolag i Sverige, Finland, Tyskland, USA och Kina. Koncernen har en imponerande tillväxttakt. Omsättningen för 2022 uppgick till drygt 1,4 miljard SEK och med ca 450 anställda är man en av Europas största tillverkare av industriella batteriladdare och litiumjonbatterier. Under de kommande fem åren ska Micropower tredubbla omsättningen. Läs mer: http://www.micropower-group.com

SM Power (del av Micropower Group), med kontor i Bromma och Hong Kong, designar, utvecklar, testar och producerar kundanpassade mobila strömförsörjningssystem. Under de senaste 40 åren har man utvecklat mer än 500 produkter och levererar ca 650 000 enheter om året till kunder och partners inom industrin. Läs mer: http://www.smpower.se