El-konstruktör – Micropower Växjö

Micropower Sweden söker nu en El-konstruktör, med placering i Växjö. Tjänsten innebär en unik möjlighet att tillsammans med övriga kompetenser inom Applikation tillse att befintliga och nya kunder implementerar Micropowers lösningar i syfte att snabba på klimatomställningen. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

El-konstruktör

Applikationsteamet i Växjö består idag av 19 personer med en bred erfarenhet från olika teknikkompetenser. Avdelningen ansvarar för att anpassa våra systemlösningar inom batteriladdare och batterier till befintliga och nya kundsegment.

Ansvar & Arbetsuppgifter

I rollen som el-konstruktör hos Micropower Group medverkar du från idé och prototyputveckling till industrialisering av system uppbyggda av företagets batteriladdare och batterisystem. Då merparten av arbetet bedrivs i projektform mot slutkund behöver dina konstruktioner möta, förutom gällande direktiv och standarder för våra produkter, även unika funktionskrav, prestanda och tillförlitlighet enligt systemspecifikation. Arbetet bedrivs i nära samarbete med såväl kund som övriga i applikationsteamet.

Konstruktionsarbetet sker i Inventor. Till dina uppgifter hör även att samarbeta med leverantörer samt att ge support till produktionen på framtagna kundsystem i Växjö. Rollen uppmanar till innovativa idéer och kreativitet, men det behöver finnas en genomgående struktur och dokumentation i ditt arbete. Detta är en ansvarsfull roll med breda kontaktytor där du utöver kunder, underleverantörer och produktion även samarbetar med andra utvecklingsavdelningar inom Micropower.

Du rapporterar till chefen för Applikationsavdelningen.

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en relevant eftergymnasial utbildning och arbetslivserfarenhet inom el konstruktion och utveckling av produkter. Du är van vid 3D CAD program gärna Inventor. Goda engelska och svenska kunskaper i såväl tal som skrift är ett krav. Meriterande är kunskaper inom direktiv och standards för våra produkter.

Som person är du nyfiken och motiveras av att driva projekt framåt. Du bidrar med idéer och nya perspektiv och har ett intresse för att testa på nya tillvägagångssätt och lära dig nya saker. I rollen arbetar du tätt ihop med ditt team och det är därför viktigt att du uppskattar att jobba tillsammans med andra. Du har en öppen inställning till andra människor och ser ett värde i att samarbeta. Slutligen så tror vi att du trivs med att hålla högt tempo i ditt arbete.

Erbjudande och Ansökan

Du erbjuds en viktig position inom en snabbväxande och välmående koncern. Micopower kännetecknas av starkt fokus på teknikutveckling samt en uppmuntran till personligutveckling och ständigt lärande. Att vara delaktig i Micropowers förändringsresa och i industrins energiomställning kan innebär en av Sveriges mest spännande El-konstruktörsjobb.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Sökord

El ingenjör, El konstruktör, Elektronik, Växjö, Kronoberg

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning överstigande 1,4 miljarder SEK och ett kraftfullt team på ca 450 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.

Micropower Sweden söker nu en El-konstruktör, med placering i Växjö. Tjänsten innebär en unik möjlighet att tillsammans med övriga kompetenser inom Applikation tillse att befintliga och nya kunder implementerar Micropowers lösningar i syfte att snabba på klimatomställningen. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.