Controller Marknad – Micropower

Nu söker Micropower en Marknadscontroller med placering i Växjö. Tillsammans med CFO och Produktionscontroller bildar ni ett team att utveckla processer och analyser för ökad lönsamhet. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Marknadscontroller

Ansvar & Arbetsuppgifter

Micropower Group befinner sig i stark tillväxt och stärker nu ytterligare sin marknadsledande position, genom att rekrytera en Marknadscontroller. Vi söker dig som vill vara med och utveckla ekonomistyrningen med fokus på lönsamhetsanalyser av våra segment, produkter och kunder. 

Rollen som Marknadscontroller är utvecklingsinriktad vilket innebär att utveckla processerna, budgetarbetet, uppföljning av volymer, intäkter och lönsamhet av definierade segment. Rollen är på koncernnivå vilket medför ansvar för att även stödja bolagen utanför Sverige.

Du ansvarar för att månadsvis följa upp utfallet av volymer, intäkter och lönsamhet i förhållande till budget och prognos. En annan viktig del blir att följa upp produktutvecklingsprojekten samt in- och utfasning av nya produkter.

I rollen som Marknadscontroller rapporterar du till vår CFO, men arbetar även nära Marknads- och Försäljningsdirektören.

Sökord: Marknadscontroller, Växjö, Civilekonom

Erfarenheter

Vi söker dig med relevant universitets-/högskoleutbildning och en gedigen arbetslivserfarenhet som controller inom tillverkande industrier. Vi tror att rätt person har en hög kompetens av ekonomiska analyser med fokus på marknadssidan samt en erfarenhet av att hantera en stor mängd data. Det krävs även goda IT och systemkunskaper. Du arbetar troligtvis idag som Marknadscontroller eller i en närliggande roll. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Erbjudande och Ansökan

Hos Micropower får du utvecklas och utveckla. Du erbjuds en ny och central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får en stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där dina egna insatser innebär en stor inverkan på koncernens resultat.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning på ca 1,4 miljard SEK och ett kraftfullt team på ca 450 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.