Produktionsteknisk chef – Micropower Växjö

Micropower Sweden söker nu en Produktionsteknisk Chef, med placering i Växjö. Tjänsten innebär en unik möjlighet att leda företagets utveckling inom Produktionsteknik, med ansvar för en ny enhet och med en stor potential att förbättra arbetssätt och processer. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Produktionsteknisk chef

Micropower Sweden tar nu ytterligare ett steg i att utveckla och samordna funktionerna inom området Produktionsteknik. Idag bedrivs produktionsteknik på våra två sajter i Växjö, men dessa skall nu samordnas inför flytt till en helt ny fastighet där hela Växjöenheten ska bedrivas framöver. Chefen för Produktionsteknik får en central roll att utveckla såväl enheten som personalen.

Ansvar & Arbetsuppgifter

Som Produktionsteknisk chef har du en nyckelfunktion och ett såväl strategiskt som operativt ansvar för utvecklingen av produktionen inom Micropower Sweden AB. Syftet med rollen är att säkerställa effektivare produktion via ökad automatisering och digitalisering samt förbättra arbetssätt och processer inom avdelningen.

Ledarskap blir viktig för att skapa gemensamt ansvar och utveckla medarbetarna inom teamet samt att beskriva utvecklingsstegen för såväl egna avdelningen som andra enheter inom Micropower såsom produktion, R&D, strategiskt inköp etc.

Enheten består av idag 17 direktrapporterande medarbetare inom funktionerna Projektledning, Produktionsteknik, Provningsteknik, Beredning och Fastighet.

Chefen för Produktionsteknik rapporterar till Platsansvarig i Växjö (tillika koncernens COO) och ingår i ledningsgruppen för Micropower Sweden AB.

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet inom produktionsteknik från ledande befattningar inom tillverkande industri. Du har erfarenhet från utvecklings- och förändringsarbete såsom introduktion av nya produkter, automatisering och digitala lösningar. Du även ska kunna kommunicera obehindrat både på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Som person bör du vara van vid att hantera många olika frågeställningar parallellt samt ha god strategisk, analytisk och kommunikativ förmåga. Du är en modern, trygg och erfaren ledare, med hög förståelse för de mjuka värdena, som genom lyhördhet skapar långsiktiga och framgångsrika relationer. Vi lägger stor vikt vid att du ser helheten och att du är noggrann med att skapa delaktighet och utbilda personal innan förändringar genomförs.

Erbjudande och Ansökan

Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där egna insatsen innebär en stor inverkan på koncernens resultat. Att vara delaktig i Micropowers förändringsresa och i industrins energiomställning kan innebär en av Sveriges mest spännande Produktionstekniska utmaningar.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning överstigande 1,4 miljarder SEK och ett kraftfullt team på ca 450 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.