Service Director – Micropower Group

Till en ny tjänst, med placering i Växjö alternativt Göteborg eller Stockholm söker nu Micropower en Service Director. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Service Director

Globalt ansvar

Med ansvar att för koncernens räkning bygga upp, utveckla och samordna Micropowers kundåtaganden gällande service och supportfrågor. Service och Support blir en helt ny enhet inom Micropower Group, där Service Directorn får en central roll att bygga och utveckla enheten.

Ansvar & Arbetsuppgifter

Som Service Director har du en nyckelfunktion och ett strategiskt ansvar för den globala Service & Supportorganisationen inom Micropower Group, med syfte att säkerställa en förstklassig eftermarknad till våra kunder. I rollen ingår att ta det övergripande ansvaret utveckla strategi, bygga organisation, struktur, system, processer och arbetssätt för hur Micropower globalt på bästa sätt kan stödja sina kunder och återförsäljare.

Enheten har ansvaret att hjälpa våra kunder och återförsäljare gällande produktfrågor såsom handhavande, utbildning och avhjälpande av problem vid reklamationer etc.

Då digitaliserade lösningar och bättre utnyttjande av befintliga IT system är en central del i företagets förändrings- och utvecklingsresa så blir det en viktig uppgift för Service Directorn.

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet av eftermarknadsansvar, inkluderat personalansvar, inom ett industriellt tillverkande företag. Du har med mycket goda resultat byggt upp och utvecklat organisation och arbetssätt inom service och support. Din gedigna erfarenhet inkluderar internationell erfarenhet och samarbeten med såväl servicepartners som kunder. Då en ökad andel av Micropowers försäljning är i form av OEM så ser vi gärna erfarenhet av att organisera en serviceorganisation där den primära servicen sköts av kundernas supportorganisation med back up från den egna organisationen.

Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav. Drivande, rak och tydlig kommunikation, samarbetsinriktad och mycket god analytisk är ord som beskriver dig.  

Erbjudande

Du får en central roll i att bygga upp och utveckla en helt ny enhet.

Hos Micropower får du utvecklas och utveckla. Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får en stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där dina egna insatser innebär en stor inverkan på koncernens resultat.

Din ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning på ca 1,4 miljard SEK och ett kraftfullt team på ca 450 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.