Supply Chain Manager – Micropower Växjö

Micropower Sweden söker nu en Supply Chain Manager, med placering i Växjö. Tjänsten innebär en unik möjlighet att leda företagets utveckling inom Supply Chain, med ansvar för en ny enhet och med en stor potential att förbättra arbetssätt och processer inom hela materialflödet. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Supply Chain Manager

Micropower Sweden tar nu ytterligare ett steg i att utveckla och samordna hela materialflödet från leverantör till att färdig produkt nått kund. Supply Chain enheten blir en helt ny enhet inom Micropower Sweden, där Supply Chain Managern får en central roll att utveckla såväl enheten som personalen.

Ansvar & Arbetsuppgifter

Som Supply Chain Manager har du en nyckelfunktion och ett strategiskt ansvar för den övergripande materialstyrningen, inom Micropower Sweden AB, med syfte att säkerställa en förstklassig leveransupplevelse till våra kunder. I rollen ingår bland annat att utveckla strategin för hela materialflödet från leverantör till kund, effektivisera, modernisera och skapa gemensamma arbetssätt, utveckla och följa upp mätetal (KPI) inom området Supply Chain. Då digitaliserade lösningar och bättre utnyttjande av befintliga IT system är en central del i företagets förändrings- och utvecklingsresa så blir det en viktig uppgift för Supply Chain Managern.

Enheten och rollen är ny och i ansvaret ingår även att utveckla såväl enheten som personalen som består av idag 16 direktrapporterande medarbetare inom funktionerna order, huvudplanering, operativt inköp, lager och inventering.

Erfarenheter

Vi ser gärna att du har någon form av högskoleutbildning inom logistik och/eller ekonomi eller dylikt, samt flera års dokumenterad chefserfarenhet inom området. Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet att utveckla hela Supply Chain kedjan, inom en komplex verksamhet, med goda resultat. Du har erfarenhet från producerande företag, gärna internationellt. Erfarenhet av utvecklings- och förändringsarbete inom Supply Chain inbegripet digitala lösningar är ett krav samt att du även ska kunna kommunicera obehindrat både på svenska och engelska, i både tal och skrift.

Som person bör du vara van vid att hantera många olika frågeställningar parallellt samt ha god strategisk, analytisk och kommunikativ förmåga. Du är en modern, trygg och erfaren ledare, med hög förståelse för de mjuka värdena, som genom lyhördhet skapar långsiktiga och framgångsrika relationer. Vi lägger stor vikt av att du ser helheten och att du är noggrann med att skapa delaktighet och utbilda personal innan förändringar genomförs.

Erbjudande och Ansökan

Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där egna insatsen innebär en stor inverkan på koncernens resultat. Att vara delaktig i Micropowers förändringsresa och i industrins energiomställning kan innebär en av Sveriges mest spännande Supply Chain Manager utmaningar. Du rapporterar till koncernens COO.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning överstigande 1,4 miljarder SEK och ett kraftfullt team på ca 450 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.

Micropower Sweden söker nu en Supply Chain Manager, med placering i Växjö. Tjänsten innebär en unik möjlighet att leda företagets utveckling inom Supply Chain, med ansvar för en ny enhet och med en stor potential att förbättra arbetssätt och processer inom hela materialflödet. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.