Elektronikingenjör – Micropower Group Stockholm

Vi behöver förstärka vårt utvecklingsteam och med placering på kontoret i Bromma söker vi nu två Elektronikingenjörer

Elektronikingenjörer

Utvecklare inom kraftelektronik

Ansvar & Arbetsuppgifter

Vill du vara med och bidra i klimatomställningen? Vill du verka i ett företag med 25 års erfarenhet inom elektrifiering? Vill du arbeta med elektronikutveckling i utmanande kundprojekt? Om du svarar ja på dessa frågor så har vi rollen för dig.

Du får ett centralt ansvar i våra kundutvecklingsprojekt inom kraft och strömförsörjning. Arbetet innebär att självständigt och i samarbete med kolleger ansvara för att konstruera den tekniska lösningen för våra kundprojekt. Du blir delaktig i ett tidigt skede, som teknisk presale och ansvarar för att konstruera den kundspecifika lösningen, prototypframtagande, testning och verifieringen tills produkten når produktionsfasen. Till stöd har du Projektledare, Testansvarig samt övriga utvecklingsteamet. Uppskattningsvis arbetar du med ett flertal utvecklingsprojekt och/eller underhåll av befintliga lösningar per år. En del av din tid kommer du att kunna lägga på Innovations- eller utvecklingsprojekt som inte är direkt kundorderstyrda.

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet som utvecklare/konstruktör av kraftelektronik med eller utan inbyggd mjukvara. Du är specialist inom analoga system gällande power conversion såsom AC/DC, DC/DC och erfarenhet av att ta konstruktioner hela vägen till produktion. Meriterande är erfarenhet inom området batteriladdare och utveckling av mjukvara. Vi söker även en mera junior person, kanske nyutexaminerad civilingenjör, som vill utvecklas till en framtida specialist inom elektronikutveckling. Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav. Som person tar du ansvaret att driva saker på egen hand. Ansvarstagande, analytisk, självständig, men ödmjuk nog att se dig som en del av teamet.

Erbjudande

Du får en central roll i konstruktionen av våra kundspecifka lösningar, såväl nya som modifieringar.

Du kommer att arbeta tillsammans med några av de mest kompetenta utvecklarna inom kraft och strömförsörjning. Våra lösningar ingår i applikationer som ställer oerhört stora krav på tillförlitlighet och prestanda inom till exemepel medicinsk utrusning och fordon. Du ges möjligheten att lägga tid på att fördjupa och utveckla din kompetens genom att projekten inte enkom är kundorderstyrda utan till viss utsträckning även är av karaktären Innovationsdrivna.

Din ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta våra konsulter på Interselection Michael Wiander 0702-032232. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Sökord: Elektronikingenjör , Elektronikutvecklare, Elektronik konstruktör, Kraftelektronik, Specialist Kraftförsörjning, inbyggda system, embedded systems, chargers, batteriladdare, Civilingenjör

Om Företaget

SM Power AB ingår i Micropower Group. Koncernen designar, tillverkar och marknadsför batterier, batteriladdare och strömförsörjning till bl a truckar, fordon och industriapplikationer med kunder i hela världen. Micropower Group finns representerade med egna bolag i Sverige, Finland, Tyskland, USA och Kina.

Koncernen, har en imponerande tillväxttakt, omsättningen för 2021 uppgick till drygt 1 miljard SEK och ca 450 anställda och är en av Europas största tillverkare av industriella batteriladdare och litium jon batterier. För mera information om koncernen vänligen besök http://www.micropower-group.com

SM Power, med kontor i Bromma och Hong Kong, är ett teknik- och innovationsdrivet företag som designar, utvecklar, testar och producerar (via samarbetspartners i Kina) kundanpassade mobila strömförsörjningssystem (Custom Power). Under de senaste 25 åren har SM Power utvecklat mer än 500 produkter och levererat miljontals enheter till kunder och partners inom t ex industri, telekommunikation, transport, medicin, marin och försvar. SM Powers styrka ligger i att kombinera innovationskraft med produktförvaltning där företaget tar ett totalägarskap under hela produkslivcykeln. SM Power tar ett aktivt ansvar för miljön bl a genom att leverera batteriladdare/strömförsörjning som håller verkningsgrader på upp till 96 % (branschsnitt 92%).

Genom att kombinera svensk konstruktionsmetodik med asiatisk produktion tar vi fram det bästa av två världar. Läs mera om företaget http://www.smpower.se