R&D Chef – Micropower Group/SM Power, Stockholm

Till kontoret i Bromma söker vi nu, till en ny tjänst, en;

R & D chef

Med ansvar för R & D utvecklingen tillika Platschef Stockholm

Ansvar & Arbetsuppgifter

Vill du arbeta i en internationell och framgångsrik koncern? Vill du arbeta i en obyråkratisk miljö med stor påverkansmöjlighet? Då kan Micropower vara rätt nästa steg i din karriär. Du erbjuds att få vara med på en stark tillväxtresa hos en av de ledande företagen inom energiomställningen.

Micropower Group har under de senaste 7-8 åren arbetat med en tydlig strategi att agera som ett bolag (med olika verksamhetsorter). I rollen som Platschef blir ansvaret att vara brygga mellan alla funktioner och personal i Stockholm och övriga verksamhetsorter samt verka för att Stockholm arbetar mot en integrerad del av Micropower Group.

Som R&D chef får du ansvaret att leda ett team, på Stockholmskontoret, om idag drygt 15 personer med kompetenser inom HW och SW utveckling, projektledning etc. Du tar det övergripande ansvaret för resursplaneringen, tidplaner och budget av pågående och framtida projekt. Ansvaret innebär samarbete med koncernens övriga utvecklingsenheter, marknadsorganisation samt Hong Kong kontoret.

Förutom projektstyrningen så blir den mjukare delen av ledarskapet av stor vikt. Här ingår ansvar för genomförande av utvecklingssamtal där utvecklings- och utbildningsplaner för individerna ingår som en naturlig del. Ansvar för rekryteringar, kompetenskartläggning på kort och lång sikt, skapa externa nätverk bl a mot KTH, erbjuda studenter examensjobbsmöjligheter är andra centrala områden.

Övriga HR relaterade frågor, HSE arbete, arbetsmiljöarbete (SAM), externa leverantörskontakter blir en naturlig del i vardagen.

Som platschef kommer du att rapportera direkt till Koncernchefen Torbjörn Gustafsson och som R&D chef rapporterar du till Patrik Alvånger VP Technology.

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person har en gedigen arbetslivserfarenhet inom tillverkande industri med fokus på produktutveckling i ledande positioner. Du har en god teoretisk kunskapsbas och innehaft ansvar såsom Platschef, R&D chef, Produktchef eller liknande gärna inom kraftelektronikbranschen. Internationell erfarenhet och mycket goda svenska och engelska kunskaper i såväl tal som skrift är andra krav.

Framförallt är du en ledare med ett genuint intresse av människor med hög förståelse för att de mjukare värdena är en stor del av framgången. Andra egenskaper som värderas är en bra kommunikativ förmåga i syfte att engagera, entusiasmera och att få med sig folk. Du drivs av att utveckla organisationer och människor med fokus på lag’et före jag’et.

Sökord: R&D chef, Utvecklingschef, Elektronik, Kraftelektronik, inbyggda system, embedded systems, chargers, batteriladdare, Civilingenjör

Erbjudande

Hos Micropower får du utvecklas och utveckla. Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får en stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där dina egna insatser innebär en stor inverkan på koncernens resultat.

Du är delaktig i hela processen från idé till färdig produkt.

Din ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

SM Power AB är en del av Micropower Group. Koncernen designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står koncernen i framkant inom litiumjonteknologi. Micropower kommer inom innevarande räkenskapsår att omsätta + 1 miljard SEK och är idag ett kraftfullt team på närmare 400 anställda. I sin 5-årsplan räknar koncernen med att tredubbla omsättningen och att ytterligare förstärka organisationen med kompetenta medarbetare.

Mer information om Micropower Group kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.

SM Power, med kontor i Bromma och Hong Kong, är ett teknik- och innovationsdrivet företag som designar, utvecklar, testar och producerar kundanpassade strömförsörjningssystem. Under de senaste 25 åren har SM Power utvecklat mer än 400 produkter och levererat miljontals enheter till kunder och partners inom t ex industri, telekommunikation, transport, medicin, marin och försvar. SM Powers styrka ligger i att kombinera innovationskraft med produktförvaltning där företaget tar ett totalägarskap under hela produkslivcykeln. SM Power tar ett aktivt ansvar för miljön bl a genom att leverera batteriladdare/strömförsörjning som håller verkningsgrader på upp till 96 % (branschsnitt 92%).

Läs mera om företaget http://www.smpower.se