Key Account Manager, Industri Gbg – Nilfisk Sverige AB

För att stärka den svenska säljorganisationen mot industrikunder söker Nilfisk Sverige en:

KEY ACCOUNT MANAGER, INDUSTRY LEAD

Göteborg

Ansvar och arbetsuppgifter

Är du en affärsdriven industrisäljare som brinner för att vårda och utveckla kundaffärer? Drivs du av att paketera smarta helhetslösningar för krävande storkunder? Är du bra på att skapa breda kontaktytor hos kund samt att förstå kundens hela värdekedja? Vill du ha en roll där du får kombinera hands-on-arbete med strategi och utveckla ett helt kundsegment? Då har vi jobbet för dig!

Som KAM Industry lead hos Nilfisk Sverige får du arbeta med världsledande rengöringsprodukter som gör en skillnad för kunden varje dag. Du får ett självständigt ansvar för att driva Nilfisks helhetsaffär mot industrisegmentet, och med lite extra fokus på större maskiner, detta gentemot ett urval av våra största kunder inom lager, logistik och industri. Du ansvarar för hela säljprocessen, vilket innefattar alltifrån planering, mötesbokning, produktdemonstration, förhandling, avtalsskrivning, prissättning och projektledning. Du reser i tjänsten över hela landet, ca 1 övernattning per vecka. Såväl teknisk som administrativ support finns att tillgå.

Försäljningen är av långsiktig och problemlösande karaktär och rollen innebär stor omväxling. Du vidareutvecklar och driver kundrelationen framåt med målet att förflytta kunden från nyttjande av endast en maskin till en helhetslösning som omfattar flera Nilfisk produkter och tjänster.

Utöver ditt KAM-ansvar leder du även segmentet Industri framåt, vilket innebär att ta lead och ägarskap gällande paketering av Nilfisks produktprogram, lösningar och serviceerbjudanden i syfte att kontinuerligt vässa Nilfisks kunderbjudande. Som Industry lead stöttar du den interna organisationen, bland annat våra Distriktschefer, gällande prissättning, avtal och best practice.

Du rapporterar till vår Sales Director och blir en del av vårt nationella försäljningsteam som idag består av ca 20 medarbetare.

Sökord: KAM, Key account manager, storkundssäljare, industrisäljare, tillverkande industri, städindustri, lager, logistik, industri.

Kompetenser och erfarenheter

Vi söker dig med ett par års senior erfarenhet av industriförsäljning. Din profil präglas av en bra balans mellan kund- och produktförståelse och du har stor erfarenhet av att bygga starka relationer på alla nivåer hos kund. Du har stor affärsmässig kompetens gällande paketering av skräddarsydda helhetslösningar, samt erfarenhet av avtalsskrivning, prissättning och försäljning via återförsäljare. Du har B-Körkort och behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person är du något av en intraprenör som älskar att vara ute på fältet likväl som att stötta försäljningen på hemmaplan. Du trivs lika bra med att paketera tjänster och produkter, som att delta aktivt i kunddemonstrationer. Du för obehindrat säljdialoger på senior nivå har en passion för att göra stora affärer. Du är en prestigelös och lyhörd lagspelare som är bra på att driva projekt i mål

Erbjudande

Välkommen till en välmående tillväxtorganisation där du får jobba med långsiktig och kundnära industriförsäljning. Du får arbeta med branschledande produktprogram och får självständigt ansvar för kunder och affärer. Du ges möjlighet att forma ditt eget arbete och påverka bolagets utveckling framåt. Nilfisks företagskultur präglas av entreprenörsanda, förstklassig service och fokus på långsiktiga kundrelationer.

Mer information om tjänsten lämnas av vår konsult hos Interselection, Michael Wiander 0702-032232. För att söka tjänsten, vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Vi önskar din ansökan snarast möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Nilfisk grundades år 1906 med en vision om att tillverka och sälja produkter av högsta kvalitet över hela världen. I över 100 år har företaget framgångsrikt anpassat sig efter marknaders och kunders växlande behov av innovativa produkter och lösningar.

Med en global säljstyrka och beprövade försäljningskanaler har vi etablerat starka och värdefulla kundrelationer och partnerskap världen över. I dag erbjuder Nilfisk ett omfattande utbud av förstklassiga rengöringsprodukter och ett tryggt eftermarknadsutbud till den professionella marknaden. Allt för att kunna bli den bästa möjliga partnern för våra återförsäljare och slutkunder.

Våra främsta produktlinjer är golvvårdsutrustning, dammsugare för alla miljöer och högtryckstvättar. Vi har även ett brett utbud av dammsugare och högtryckstvättar för hemmabruk till kunder över hela världen. Därtill har vi en stor satsning på autonoma städlösningar som kommer bli ett viktigt komplement till hur städning genomförs i framtiden.

Nilfisk Group har sitt huvudkontor i Danmark och försäljningsföretag i över 40 länder, bland annat i Sverige. Kombinerat med ett starkt nätverk av distributörer marknadsför och säljer Nilfisk sina produkter i mer än 100 länder totalt. Våra produktionsanläggningar ligger i Asien, Europa och Amerika. Läs mer om koncernen www.nilfisk.com