Key Account Manager, New Business – Nilfisk Sverige AB

För att stärka den svenska säljorganisationen söker Nilfisk Sverige till en ny tjänst en:

KEY ACCOUNT MANAGER, NEW BUSINESS
Stockholm

Ansvar och arbetsuppgifter

Brinner du för att vara i frontlinjen och att etablera nya affärer? Drivs du av att paketera smarta helhetslösningar för krävande storkunder? Är du bra på att skapa breda kontaktytor hos en kund samt att förstå kundens värdekedja? Kan du projektleda och definiera vilka interna resurser som krävs för att skapa en långsiktig affär? Då har vi rollen för dig!

Som KAM hos Nilfisk Sverige får du arbeta med världsledande rengöringsprodukter som gör en skillnad för kunden varje dag. Du får ett självständigt ansvar för att via uppsökande försäljning bearbeta stora svenska industrikunder där Nilfisk har potential att erbjuda skräddarsydda helhetslösningar. Du är Nilfisks ”first point of contact” och får ett helhetsansvar för nykundsbearbetningen på nationell basis. Du ansvar för alltifrån planering, mötesbokning, förhandling, avtalsskrivning, prissättning och projektledning till dess att affären är klar. Du reser i tjänsten över hela landet, ca 1 övernattning per vecka. Såväl teknisk som administrativ support finns att tillgå. Försäljningen är av långsiktig och problemlösande karaktär. Det krävs tålamod och uthållighet samt förmåga att snabbt kunna navigera inom kundorganisationen och förstå de olika rollerna samt hur värdekedjan ser ut. Fokuserade kundgrupper är tillverkande industribolag, exempelvis inom livsmedels- och läkemedelsindustrin. Som KAM förväntas du även ta lead och ägarskap gällande paketering av Nilfisks produktprogram, lösningar och serviceerbjudanden. Du rapporterar till vår Sales Director och blir en del av vårt nationella försäljningsteam som idag består av ca 20 medarbetare.

Sökord: KAM, Key account manager, storkundssäljare, industrisäljare, nykundssäljare, tillverkande industri, städindustri, läkemedelsindustri, livsmedelsindustri.

Kompetenser och erfarenheter

Vi söker dig med ett par års senior erfarenhet av arbete med försäljning, samt aktiv nykundsbearbetning, gärna från ett tillverkande industribolag. Du är en betrodd ”kundexpert” med stor erfarenhet av att skapa kontakter inom alla led i en organisation, samt besitter gedigen affärsmässig kompetens gällande paketering av helhetslösningar. Du är driven och orädd och gillar nykundsbearbetning Du har stor erfarenhet av avtalsskrivning, prissättning och försäljning via återförsäljare. Erfarenhet av teknisk tjänsteförsäljning är önskvärd men inte nödvändig. Vi ser gärna att du har vana av att arbeta med CRM-system (Salesforce eller liknande). Du har B-Körkort och behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person tror vi att du är driven och tävlingsinriktad, en sann affärsman uti fingerspetsarna med passion för att göra stora affärer med fokus på affärsnyttan. Du tar initiativ och får saker att hända och skapar snabbt goda kontakter både externt och internt. Du gillar problemlösning och har förmågan att ta på dig kundens glasögon och lösa problem tillsammans med kund. Utöver detta tror vi att du är prestigelös och lyhörd lagspelare. Du förstår vikten av att långsiktiga relationer byggs via hög servicegrad och återkoppling till kund. Du är duktig på planering och att driva projekt i mål – en arbetsam och ansvarstagande person som inte lämnar något åt slumpen.

Erbjudande

Välkommen till en välmående tillväxtorganisation där du får jobba med långsiktig och kundnära industriförsäljning. Du får arbeta med branschledande produktprogram och får självständigt ansvar för kunder och affärer. Då detta är en helt ny roll får du stor möjlighet att forma ditt eget arbete och påverka bolagets utveckling framåt. Nilfisks företagskultur präglas av entreprenörsanda, förstklassig service och fokus på långsiktiga kundrelationer.

Mer information om tjänsten lämnas av vår konsult hos Interselection, Michael Wiander 0702-032232. För att söka tjänsten, vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Vi önskar din ansökan snarast möjligt. Välkommen!

Om företaget

Nilfisk grundades år 1906 med en vision om att tillverka och sälja produkter av högsta kvalitet över hela världen. I över 100 år har företaget framgångsrikt anpassat sig efter marknaders och kunders växlande behov av innovativa produkter och lösningar. Med en global säljstyrka och beprövade försäljningskanaler har vi etablerat starka och värdefulla kundrelationer och partnerskap världen över.

I dag erbjuder Nilfisk ett omfattande utbud av förstklassiga rengöringsprodukter och ett tryggt eftermarknadsutbud till den professionella marknaden. Allt för att kunna bli den bästa möjliga partnern för våra återförsäljare och slutkunder.

Våra främsta produktlinjer är golvvårdsutrustning, dammsugare för alla miljöer och högtryckstvättar. Vi har även ett brett utbud av dammsugare och högtryckstvättar för hemmabruk till kunder över hela världen. Därtill har vi en stor satsning på autonoma städlösningar som kommer bli ett viktigt komplement till hur städning genomförs i framtiden.

Nilfisk Group har sitt huvudkontor i Danmark och försäljningsföretag i över 40 länder, bland annat i Sverige. Kombinerat med ett starkt nätverk av distributörer marknadsför och säljer Nilfisk sina produkter i mer än 100 länder totalt. Våra produktionsanläggningar ligger i Asien, Europa och Amerika.

Läs mer om koncernen www.nilfisk.com