Exportsäljare – Powerswap

Powerswap AB är ett start up-bolag inom drivmedelsindustrin med fokus på helautomatiska lösningar för bränslepåfyllning. Man följer elbilstrenden för att tillgodose behovet av snabb och effektiv batteriladdning, som ett komplement till laddstolparna. I verksamheten ingår utveckling, marknadsföring och i viss mån även tillverkning av automatiska bränslepumpar och batteribyteslösningar.

Powerswap AB är ett systerbolag till Fuelmatics AB, ett helsvenskt, ägarlett bolag som grundades 2009 och bedriver innovation inom automatiska pumplösningar för påfyllning av fordonsbränsle. Utvecklingen har gått från enbart bensin till att idag fokusera på alla typer av pumpbara drivmedel samt nu även batteribyteslösningar. Man är ensamma i världen gällande sina lösningar och man är med och påverkar branschen globalt. Man har fått finansiering från både EU och Energimyndigheten för att kunna fortskrida med sitt banbrytande arbete. Den stora marknaden handlar om export och kunderna är i huvudsak oljebolag/servicestationskedjor och användare av Powerswaps pumpar och batteribyteslösningar. Andra exempel på kunder är flygplatser, parkeringsplatser, biltillverkare samt bolag med stora fordonsflottor. Powerswap AB har sitt säte (huvud-/säljkontor) i Täby.

Läs mer på:     www.powerswap.com            www.fuelmatics.com

För att avlasta VD och bygga en professionell säljorganisation önskar nu Powerswap tillsätta en:

EXPORTSÄLJARE / SÄLJANDE PROJEKTLEDARE

Stockholm

Ansvar och arbetsuppgifter

Välkommen till ett framtidsföretag! Skulle du vilja arbeta med hållbar bränsleförsörjning i en start up-miljö med högt i tak och en stor dos frihet under ansvar? Då kanske du är vår nya Exportsäljare/säljande projektledare.

Som exportsäljare hos Powerswap AB får du arbeta med såväl Powerswaps batteribyteslösningar som Fuelmatics bränslepumpar. Du får ett självständigt ansvar att via uppsökande försäljning bearbeta oljebolag/servicestationskedjor utanför Sverige. Arbetet innebär ständiga internationella kontakter (Indien på morgonen, Mellanöstern på dagen och USA på kvällen).

Du får ansvar för marknadskontakter med intressenter och sköter allt ifrån förfrågan till beställning. Du kvalificerar förfrågningar och omvandlar kundprospects till köpare, från intressentstadiet till påskrivna avtal. Arbetet innebär ett helhetsansvar från bokning av besök, möten, införsäljning och genomförande av pilotprojekt, offertarbete till slutlig förhandling och avtal. Försäljningen är av långsiktig karaktär och kräver tålamod och uthållighet och en stor del av arbetet handlar om att driva projekt gentemot kund från start till slut. Fokuserade kundgrupper är i huvudsak oljebolag/servicestationer och användare av Fuelmatics pumpar och Powerswaps batteribyteslösningar (servicestationskedjor, flygplatser, parkeringsplatser, biltillverkare samt bolag med stora fordonsflottor).

Som exportsäljare kommer du framförallt att bearbeta nya kunder, men det finns ett större antal upparbetade prospects. Rapportering sker till VD.

Sökord: Exportsäljare, systemsäljare, oljeindustri, bilindustri, fordonsindustri, robotindustri, elektroniksystem, energiförsörjning, bränsle, batterier, elbilar, teknik, start-up, framtidsbolag.

Kompetenser och erfarenheter

Vi söker dig med säljerfarenhet av teknisk systemförsäljning inom B2B. Vi ser gärna att du har god vana av att driva projekt och gedigen erfarenhet av uppsökande komplex försäljning mot industrin. Du är driven, gillar nykundsbearbetning och är orädd för utlandskontakter. Vidare har du erfarenhet av lösningsförsäljning (inte enkom produktförsäljning) och kunskap om elektronik-/fordons-/robotindustrin. Vi ser gärna att du har en teknisk högskoleutbildning och är en ”ingenjör i själen”, dvs drivs av ditt teknikintresse. Erfarenhet från oljebranschen och fordonsindustrin är önskvärd men inte nödvändig. Du behärskar svenska och engelska i såväl tal som skrift.

Som person tror vi att du är resultat- och målinriktad, självgående och driven. Du är en sann affärsman uti fingerspetsarna med passion för att göra stora affärer med fokus på affärsnyttan. Du är flexibel och trivs i omväxlande miljöer. Du har ett helikopterperspektiv som gör det möjligt att identifiera och våga se möjligheterna hos kund. Utöver detta tror vi att du är prestigelös, lyhörd, stöttande, lojal och förtroendeingivande. Du förstår vikten av att långsiktiga relationer byggs via hög servicegrad och återkoppling till kund. Du är duktig på planering och att driva projekt i mål – en arbetsam och ansvarstagande person som inte lämnar något åt slumpen.

Erbjudande

Välkommen till en ständigt växande organisation där du får jobba med framtidens teknik och vara med och påverka en hel industri. Du får arbeta med ett banbrytande produkter och system inom ett spännande och hett start up-bolag. Du får självständigt säljansvar för bolagets exportförsäljning och ges möjlighet att växa professionellt. Powerswap har en platt organisation där egna idéer uppmuntras Företagskulturen präglad av långsiktigt nära kundrelationer, entreprenörsanda och miljötänkande.

Mer information om tjänsten lämnas av vår konsult hos Interselection, Michael Wiander 0702-032232. För att söka tjänsten, vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Vi önskar din ansökan snarast möjligt. Välkommen!