Mjukvaruutvecklare / Technical Lead – Micropower Group

Med placering i Växjö/Göteborg söker nu Micropower en technical lead för mjukvaruutvecklingen. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Mjukvaruutvecklare

Technical Lead mjukvaror

Ansvar & Arbetsuppgifter

Micropower Group befinner sig i stark tillväxt och stärker nu ytterligare sin marknadsledande position, genom att rekrytera en Technical Lead för mjukvaror. Vi söker dig som vill vara med och säkerställa att vi kontinuerligt utvecklar våra laddare och system i syfte att behålla vår världsledande position och förser våra kunder med de mest konkurrenskraftiga lösningarna. 

Arbetet innebär att självständigt och i samarbete med kolleger ansvara för inbyggd mjukvara i Micropowers produkter och lösningar. Du tar det övergripande ansvaret för mjukvaruutvecklingen och är delaktig i hela kedjan från prototypframtagande via testning och verifieringen tills produkten når produktionsfasen.

R & D organisationen i Växjö består av ca 20 personer, varav 5 personer inom mjukvaruutveckling.   

Du rapporterar till R&D chefen på Micropower Sweden AB.

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en relevant högskoleutbildning samt en gedigen erfarenhet som Mjukvaruutvecklare av inbyggda system. Erfarenhet av inbyggd mjukvara i säkerhetsklassade applikationer inom t ex bilindustrin eller medicinsk utrustning är en merit. Du är van att arbeta med funktionsnedbrytning, verifiering och validering av mjukvara samt erfarenhet av att ta konstruktioner hela vägen till produktion. Kunskap och erfarenhet inom Functional Safety (t ex ISO 26262) är ett plus. Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav.

Erbjudande och Ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Hos Micropower får du utvecklas och utveckla. Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får en stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där dina egna insatser innebär en stor inverkan på koncernens resultat.

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning på 750 MSEK och ett kraftfullt team på 360 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.

Med placering i Växjö söker nu Micropower en technical lead för mjukvaruutvecklingen. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.