Elektronikkonstruktör – SM Power (Stockholm), A Micropower Group Company

Till vårat kontor i Bromma söker vi nu en;

Elektronikingenjör

Flyback utvecklare – kraftelektronik

Ansvar & Arbetsuppgifter

Du får ett centralt ansvar i våra kundutvecklingsprojekt inom kraft och strömförsörjning. Arbetet innebär att självständigt och i samarbete med kolleger ansvara för att konstruera den tekniska lösningen för våra kundprojekt. Du blir delaktig i ett tidigt skede, som teknisk presale och ansvarar för att konstruera den kundspecifika lösningen, prototypframtagande, testning och verifieringen tills produkten når produktionsfasen. Till stöd har du Projektledare, Testansvarig samt övriga utvecklingsteamet. Uppskattningsvis arbetar du med ett flertal utvecklingsprojekt och/eller underhåll av befintliga lösningar per år. En del av din tid kommer du att kunna lägga på innovations- eller utvecklingsprojekt som inte är direkt kundorderstyrda.

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet som utvecklare/konstruktör av kraftelektronik med eller utan inbyggd mjukvara. Du är specialist inom analog/digital power conversion såsom AC/DC, DC/DC och erfarenhet av att ta konstruktioner hela vägen till produktion.

Vi söker i första hand en erfaren konstruktör med Flyback kunskap, som kan utveckla de framtida arkitekturerna från analog till digital utveckling. Meriterande är även erfarenhet inom området batteriladdare och utveckling av inbyggd, hårdvarunära mjukvara. Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav. Som person tar du ansvaret att driva saker på egen hand. Ansvarstagande, analytisk, självständig, men ödmjuk nog att se dig som en del av teamet.

Erbjudande

Hos SM Power får du utvecklas och utveckla. Du erbjuds en ny och central position inom ett snabbväxande och välmående företag och koncern. Du får stor frihet att själv påverka innehållet i rollen i en stimulerande arbetsmiljö tillsammans med erfarna kollegor.

Du är delaktig i hela processen från idé till färdig produkt.

Din ansökan

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta våra konsulter på Interselection Michael Wiander 0702-032232 Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Sökord: Elektronikingenjör , Elektronikutvecklare, Elektronik konstruktör, Kraftelektronik, Specialist Kraftförsörjning, inbyggda system, embedded systems, chargers, batteriladdare, Civilingenjör, Flyback

Om Företaget

SM Power AB ingår i Micropower Group. Koncernen designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står koncernen i framkant inom litiumjonteknologi. Micropower har en omsättning på 750 MSEK och ett kraftfullt team på 350 anställda och satsar i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen och under 2021 rekrytera ytterligare 70 nya medarbetare till koncernen.

Mer information om Micropower Group kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.

SM Power, med kontor i Bromma och Hong Kong, är ett teknik- och innovationsdrivet företag som designar, utvecklar, testar och producerar kundanpassade strömförsörjningssystem. Under de senaste 25 åren har SM Power utvecklat mer än 400 produkter och levererat miljontals enheter till kunder och partners inom t ex industri, telekommunikation, transport, medicin, marin och försvar. SM Powers styrka ligger i att kombinera innovationskraft med produktförvaltning där företaget tar ett totalägarskap under hela produkslivcykeln. SM Power tar ett aktivt ansvar för miljön bl a genom att leverera batteriladdare/strömförsörjning som håller verkningsgrader på upp till 96 % (branschsnitt 92%).

Läs mera om företaget http://www.smpower.se