Produktchef Batterier – Micropower Group

Nu söker Micropower en Produktchef för Batterier. Det är en helt ny tjänst, med placering i Växjö alternativt Göteborg, med spännande utmaningar. Om du vill vara en del av Micropowers värld i ständig förändring och följa med på en spännande resa framåt, är detta tjänsten för dig.

Produktchef

Litiumjon Batterier

Ansvar & Arbetsuppgifter

Micropower Group befinner sig i stark tillväxt och stärker nu ytterligare sin marknadsledande position, genom att rekrytera en Produktchef Batterier. Vi söker dig som vill vara med och säkerställa att vi kontinuerligt utvecklar våra batterier i syfte att behålla vår världsledande position och förser våra kunder med de mest konkurrenskraftiga lösningarna. 

I rollen som Produktchef Batterier har du ett globalt ansvar för att Micropower Groups Litiumjon batterier uppfyller och överstiger kundens förväntningar, är innovativa och konkurrenskraftiga. Rollen som Produktchef för batterier är på en strategisk nivå med ansvar för bl a delaktighet i framtagande av koncernens produktplan. I ansvaret ingår såväl ett tekniskt som ekonomiskt lönsamhetsansvar för produktgruppen.

Utifrån marknadens krav analyserar du kundbehov, är delaktig i kundmöten, bevakar konkurrenter och marknader. Analyserna utgör underlag för beslut gällande pris-, sortiments- och positioneringsstrategi samt utgångspunkt för utveckling av nya batterier.

Som produktchef Batterier ansvarar du för att bevaka och följa upp försäljnings- och marginaltillväxt inom produktområdet. Vidare agerar du som beställare av nya utvecklingsprojekt mot våra R&D avdelningar och initierar uppdatering av befintliga produkter samt utfasning av gamla produkter. 

Du rapporterar till VP Technology och ingår i ledningen för Technology.

Erfarenheter

Vi söker dig med relevant civilingenjörsutbildning och en arbetslivserfarenhet innebärande kunskap och erfarenhet av Produktområdet, Litiumjon batterier. Vi tror att rätt person har både en gedigen teknisk kunskap kombinerat med en mera kommersiell. Du kanske idag arbetar som Produktchef eller någon liknande roll. Goda kunskaper i svenska och engelska är ett krav.

Erbjudande och Ansökan

Hos Micropower får du utvecklas och utveckla. Du erbjuds en ny och central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får en stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där dina egna insatser innebär en stor inverkan på koncernens resultat.

För mer information och för att skicka in din ansökan besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Micropower Group är en internationell koncern som designar, tillverkar och marknadsför industriella system och produkter för batterier och batteriladdning. Micropower verkar i en spännande bransch då elektrifiering av produkter och marknader är högaktuellt. Här står företaget i framkant inom litiumjonteknologi.

Micropower har sitt HQ i Växjö där även huvudproduktionen av batteriladdare ligger samt deras batterifabrik som är en av de största i Europa. Koncernen har även egna bolag i Europa, Kina och USA för både försäljning och utveckling. Med en omsättning på 750 MSEK och ett kraftfullt team på 330 anställda så satsar Micropower i sin 5-årsplan att tredubbla omsättningen.

Mer information om Micropower kan du hitta på www.micropower-group.se eller LinkedIn.