Sales Director New Business – Meritsoft (Cognizant)

I syfte att stärka Meritsofts nordiska marknadsnärvaro söker Cognizant/Meritsoft nu en:

New Business Sales Director – Meritsoft

Nordic region (Stockholm/Copenhagen)

Ansvar och Arbetsuppgifter

Välkommen till ett snabbväxande och välmående framtidsföretag som gör en tydlig skillnad för kunden. Är du en entreprenörssjäl som gillar komplex försäljning i en internationell miljö med målet att optimera kundens affärs- och industriprocesser? Då kanske du är Meritsofts nye representant i Norden! Som New Business Sales Director är ditt uppdrag att bygga upp Meritsofts nordiska affärsverksamhet. Du säljer Meritsofts lösningar till nya och befintliga Cognizant-kunder i Norden och rapporterar direkt till Meritsofts CEO i UK. Arbetet är helt och hållet självständigt och innefattar alltifrån att bygga din egen säljpipeline till kundkontakter, presentationer, förhandling och kundavtal.

För att lyckas i din roll behöver du bli expert inom Meritsofts lösningar och utveckla en djup marknads- och produktkunskap. Dessutom förväntas du bidra med kunnande inom sälj- och marknadsplanering. Du får ett centralt ansvar för det strategiska och taktiska arbete som krävs för att nå säljmålen. Placeringsort är Stockholm eller Köpenhamn.

Sökord: Sales Director, Nordic Business Sales Director, Investment Banking, Banking, Regulatory Services, Paybles and Receivables, Tax, Capital Markets, New Business, Entrepreneurship, Brokerage, Fees and Billing, IT, Digital Solutions, SAAS, Software Sales, Sales Management

Kompetenser och Erfarenheter

Vi söker dig med minst 10 års erfarenhet inom konsultativ försäljning av mjukvara (Software Product Sales). Du är en självgående affärsman med erfarenhet av att sälja komplexa lösningar till premiumkunder. Vidare har du mycket goda kunskaper om kapitalmarknaden (gärna från säljsidan) och är van att sälja på C-level nivå.

Som New Business Sales Director får du bland annat ansvar för att:

·        ta fram säljstrategi och planering för att nå säljmålen

·        paketera Meritsoft som bolag och dess lösningar och produkter i säljande presentationsmaterial (powerpoint)

·        självständigt driva försäljningen framåt och bygga en omfattande säljpipeline

·        nätverka och närvara i samband med branschevent

·        serva den interna organisationen med säljstöd och rapportering

Den profil vi söker är en senior affärsledare som inte drar sig för att lyfta luren och ringa helt okända kunder, dvs en ”hunter” snarare än en ”farmer”/account manager för detta uppdrag.

Koncernspråk engelska, men kunskaper i svenska eller danska är ett krav.

Erbjudande 

·        Utvecklingsresa – du äger och utvecklar Meritsofts nordiska marknad på egen hand.

·        Konkurrenskraftig commission plan.

·        Platt organisation som präglas av entreprenörsanda med högt i tak.

·        Du får arbeta med den allra senaste tekniken i en internationell miljö tillsammans med marknadens mest kompetenta människor.

·        Du får förverkliga dina idéer och arbeta med några av världens största och ledande bolag.

Ytterligare upplysningar lämnas av vår konsult på Interselection Michael Wiander 070-203 22 32. För att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och vidare till aktuella rekryteringar. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Cognizant Global är ett av världens största och mest framgångsrika IT-bolag (Fortune 500 sedan 2011). Bolaget grundades 1994 och har sitt säte i USA. Cognizant, som ursprungligen var Dun & Bradstreets egna inhousebolag, bistår marknaden med vertikala helhetslösningar för digital automatisering (cloud, AI, IoT och analys). Man opererar brett inom branscher som Sjukvård, Life Science, Bank och Finans, Försäkring, Retail, Tillverkning, Logistik, Energi etc och är en nyckelspelare inom den digitala revolutionen. Cognizant Global omsätter idag ca 17 miljarder USD har närmare 300 000 anställda.
2019 förvärvade Cognizant det prisbelönta Fintech-bolaget Meritsoft som servar efterhandelsmarknaden med helautomatiserade verktyg och lösningar för finansiell rapportering (banking, tax & regulatory, capital market analytics, payables & receivables). Läs mer på:
www.meritsoft.com