Digital Engineer Mgr/ Full Stack Developer – Cognizant

I syfte att ytterligare stärka marknadspositionen söker Cognizant nu en:

Digital Engineer Mgr/ Full Stack Developer

Stockholm

Ansvar och Arbetsuppgifter

Välkommen till ett snabbväxande och välmående framtidsföretag som gör en tydlig skillnad för världen! Är du en entreprenörssjäl som gillar komplex problemlösning i en internationell miljö med målet att optimera kundens affärs- och industriprocesser inom den digitala världen? Då kanske du är vår nye Digital Engineer!

Som en del av Cognizants Digital Engineer Team (CDE) får du tillsammans med kollegor världen över hitta rätt vägar för våra världsledande kunder in i den digitala revolutionen med hjälp av den allra senaste tekniken. Du får möjlighet att djupdyka i kundens affärsbehov, påverka innehåll och design samt arbeta fokuserat med de tekniska lösningarna i en agil lärandemiljö. Du blir en aktiv medlem i Cognizants DevOps-team och får arbeta tvärfunktionellt med kollegor från andra områden och roller.

Rollen innebär ledaransvar för 1-2 nyutexaminerade kollegor och du förväntas ta ansvar för hela livscykeln (utveckling och drift) för samtliga applikationer utifrån rådande utvecklingsstandard.

Du är placerad i Stockholm, men jobbar i internationella tvärfunktionella team. Du rapporterar till Delivery Lead Nordics för Cognizant Digital Engineering.

Utöver ditt ledaransvar är några centrala arbetsuppgifter bland annat att:

·        Skapa och utveckla moln-baserad kod i Java Stack

·        Skapa RESTful webtjänster i Java, Spring Core och Spring Boot med Microservices arkitektur/design

·        Utveckla enhets- och integrationstest genom att använda J2EE och JavaScript

·        Bistå i byggandet och lanseringen av appar i moln-baserade plattformar/infrastrukturer

·        Felsöka och åtgärda prestandaproblem i moln-baserade komponenter

Sökord: Digital Engineer, Full stack Developer, IT, AI, IoT, Java, JavaScript, Cloud, J2EE, RESTful, Spring Core, Spring Boot, Polyglot Coding Architects, AJAX, Microservices, DevOps, Mjukvara, DOM, JSON, Dockers, PCF, BlueMix, Kubernetes, 12 factor Microservices

Kompetenser och Erfarenheter

Vi söker dig med 5-10 års erfarenhet av företagsanpassad mjukvara. Du har en ”can do spirit” och älskar problemlösning. Du är en sann teamspelare och har vad vi kallar för en ”T-shaped”-profil, dvs en kompetensbredd som innebär att du kan leda ditt team effektivt framåt. Du har en positiv attityd till att lära dig ny teknik samt till olika sätt att leverera välfungerande mjukvara. Vi tror att du är en Full Stack Developer framförallt inom Java och Spring. Dessutom tror vi att du:

·        har god design- och utvecklingsförmåga inom J2EE samt OSS/Cloud foundry

·        kan testdriven utveckling och parprogrammering

·        kan bygga och lansera webtjänster i Node

·        har stark kompetens inom både NoSQL (Redis, MongoDB) och RDBMS databas-design

·        tidigare har varit en del av ett agilt utvecklingsteam (Lean / Pair / Agile)

·        har praktisk erfarenhet av att bygga pipelines i Jenkins, Concourse

Koncernspråk engelska. Svenska inget krav.

Erbjudande & Ansök

Välkommen till ett av världens snabbast växande IT-bolag som investerar i och satsar på sin personal. Cognizant har en platt organisation som präglas av entreprenörsanda med högt i tak och en stor dos arbetsglädje. Vi är ett företag i stor förändring och ser därför gärna att du är med och påverkar med egna idéer. Du tar ansvar för din egen karriär och får arbeta med den allra senaste tekniken i en internationell miljö tillsammans med några av världens mest kompetenta människor. Hos oss får du förverkliga dina idéer och arbeta med några av världens största och ledande bolag.

Ytterligare upplysningar lämnas av vår konsult på Interselection Michael Wiander 0702-032232. För att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och vidare till aktuella rekryteringar. Vi önskar din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

Cognizant Global är ett av världens största och mest framgångsrika bolag inom Digital Engineering (Fortune 500 sedan 2011). Bolaget grundades 1994 och har sitt säte i USA. Cognizant, som ursprungligen var Dun & Bradstreets egna inhousebolag, bistår marknaden med vertikala helhetslösningar för digital automatisering (cloud, AI, IoT och analys). Man opererar brett inom branscher som Sjukvård, Life Science, Bank och Finans, Försäkring, Retail, Tillverkning, Logistik, Energi etc och är en nyckelspelare inom den digitala revolutionen. Cognizant Global omsätter idag ca 17 miljarder USD har närmare 300 000 anställda. Läs mer här:

https://www.cognizant.com/cognizant-digital-business/digital-engineering