Testutvecklare/Elektronikingenjör – SM Power Bromma (Micropower Group)

Till en ny tjänst, med placering på kontoret i Bromma söker vi nu en,

Testutvecklare/Elektronikingenjör inom Power Electronics (Hårdvarutestning)

Helhetsansvar från utveckling till färdig lösning

Ansvar & Arbetsuppgifter

Du får ett centralt ansvar i våra kundutvecklingsprojekt inom kraft och strömförsörjning (Power Electronics). Arbetet innebär att kvalitetssäkra lösningarna från utveckling, via prototyp och produktion till leverans och kund. I nära samarbete med SM Powers utvecklingsteam tar du ansvaret för att bygga upp och utveckla testfunktionalitet för våra lösningar. Ansvaret inkluderar att utveckla test av och hård och mjukvarufunktionalitet samt testprocesser för att verifiera och säkra produktkvalitet och funktion. I produktionsfasen har du en nära kontakt med vårat Hong Kong kontor och tillverkningen i Kina med att definiera testinstruktioner (samtliga produkter testas innan de lämnar fabrik). I rollen ligger även att ansvara för underhåll och utveckling av testsystem samt leda projekt inom testutveckling. Du kommer vidare att ha kontakt med Micropower Groups testteam och R&D rörande test och mjukvaruutveckling.  

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person har en teknisk högskoleingenjörsutbildning med inriktning elektronik. Erfarenhet inom utveckling och testning av elektronik med inbyggd mjukvara är önskvärt men inget krav. Kanske har du arbetat med testning av såväl hård- som mjukvara samt erfarenhet av automatiserade testsystem. Meriterande är några års arbetslivserfarenhet från arbete nära kund och att arbeta i projektmiljö för produktutveckling från specifikation till färdig produkt. Som person tar du ansvaret att driva saker på egen hand. Självständig, ansvarstagande, analytisk och ifrågasättande är ord som beskriver dig.

Erbjudande & Ansök

Du får en central roll i kvalitetssäkringen av våra kundspecifika lösningar både när det gäller utvecklingsfasen samt i industrialiseringsfasen. Den senare innebär täta kontakter med såväl vårat Hong Kong kontor som tillverkningen hos samarbetspartners i Kina.

Du kommer att arbeta tillsammans med några av de mest kompetenta utvecklarna inom kraft och strömförsörjning. Våra lösningar ingår i applikationer som ställer oerhört stora krav på tillförlitlighet och prestanda inom till exempel medicinsk utrusning och fordon.

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta våra konsulter på Interselection Michael Wiander 0702-032232 och Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Sökord: Elektronikingenjör, testingenjör, Teknisk Projektledare, Mjukvaruutvecklare, C++, inbyggda system, embedded software, automatiserad test, verifiering

Om företag

SM Power AB ingår i Micropower Group. Koncernen designar, tillverkar och marknadsför Litiumjonbatterier, batteriladdare och strömförsörjning till bl a truckar, fordon och industriapplikationer med kunder över hela världen. Micropower Group finns representerade med egna bolag i Sverige, Finland, Tyskland, USA och Kina.

Koncernen, har en imponerande tillväxttakt, omsättningen för 2019 uppgick till ca 750 miljoner SEK samt består av ca 330 anställda och är idag en av Europas största tillverkare av industriella batteriladdare och Litiumjonbatterier. För mera information om koncernen vänligen besök http://www.micropower-group.com

SM Power, med kontor i Bromma och Hong Kong, är ett teknik- och innovationsdrivet företag som designar, utvecklar, testar och producerar (via samarbetspartners i Kina) kundanpassade strömförsörjningssystem (Custom Power). Under de senaste 25 åren har SM Power utvecklat mer än 400 produkter och levererat miljontals enheter till kunder och partners inom t ex industri, telekommunikation, transport, medicin, marin och försvar. SM Powers styrka ligger i att kombinera innovationskraft med produktförvaltning där företaget tar ett totalägarskap under hela produkslivcykeln. SM Power tar ett aktivt ansvar för miljön bl a genom att leverera batteriladdare och strömförsörjning som håller verkningsgrader på upp till 96 % (branschsnitt 92%).

Genom att kombinera svensk konstruktionsmetodik med asiatisk produktion tar vi fram det bästa av båda världarna. Läs mera om företaget http://www.smpower.se

Till en ny tjänst, med placering på kontoret i Bromma söker vi nu en Testutvecklare/Elektronikingenjör inom Power Electronics Helhetsansvar från utveckling till färdig lösning