Produktionschef – Micropower ED Marketing Växjö

Micropower ED Marketing AB söker nu en

Produktionschef

Ansvar & Arbetsuppgifter

Micropower har två tillverkningsenheter i Växjö, batterimoduler samt batteriladdare. Med de senaste årens framgångar har antalet medarbetare i företaget vuxit kraftigt, stora investeringar har gjorts inom produktionen, nya produktionslinjer och arbetsflöden införts. Produktionschefen får ansvaret för tillverkningsenheten för batteriladdare, vilket innefattar ansvaret för sex direktrapporterande produktionsledare och ett totalt personalansvar om ca 90 personer.

Produktionschefen ansvarar för att leda och utveckla produktionsorganisationen och dess medarbetare mot uppsatta mål gällande leveranssäkerhet, produktivitet och kvalitet. Ansvaret inkluderar en härlig blandning av operativt och strategiskt arbete. I det dagliga arbetet ingår att leda morgonmöten, delta på kvalitetsmöten, se till att processer/rutiner efterlevs, arbeta med produktion- och processförbättringar och att vara närvarande i produktionen och stötta produktionsledarna etc.

I det mera långsiktiga arbetet ingår att optimera flödena, att se över bemannings- och kapacitetsplaneringen, arbeta med ständiga förbättringar, framtida investeringsbehov samt att planera för framtida expansion. 

Kontaktytorna blir många med tätt samarbete med andra avdelningar inom organisationen såsom Order, Produktionsteknik, Produktionsutveckling, Inköp och Kvalitet.

Rapportering sker till vice VD.

Erfarenheter

Vi tror att rätt person har en relevant utbildning och flerårig erfarenhet av liknande tjänst. Du har erfarenhet av att arbete i ledande befattning ifrån tillverkande företag med vana att coacha och utveckla personal. Du är tekniskt kunnig, har erfarenhet av produktionsplanering, gärna ifrån affärssystemet Monitor samt vana att arbeta med att optimera flödena (LEAN) och mäta/följa upp verksamheten med KPI’er. Goda svenska och engelska kunskaper är andra krav.

Stor vikt sätts till dina personliga egenskaper där vi söker en trygg, engagerad och tydlig ledare, som trivs att arbeta nära produktionen och medarbetarna. Du har ett starkt intresse för människor och förstår att framgång skapas via delaktighet, inspiration och motivation där grunden för att lyckas är en kombination av mycket god kommunikations- och samarbetsförmåga.  

Erbjudande och Ansökan

Du erbjuds en central position inom en snabbväxande och välmående koncern. Du får en stor frihet att själv påverka innehållet i rollen, där egna insatsen innebär en stor inverkan på koncernens resultat. Att få vara delaktig i koncernens utvecklingsresa kanske innebär ett av Sveriges roligaste Produktionschefsutmaningar. 

För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta vår konsult på Interselection Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Koncernen

Micropower grundades år 1984 och har på kort tid blivit en världsledande koncern inom sitt segment. Koncernen omsätter ca 500 miljoner SEK med dryg 300 anställda. Koncernen designar, tillverkar och marknadsför batteriladdare och strömförsörjning inom olika branscher såsom Medical, Automotive, Transportation, Motive, Consumer och Industrial Applications till kunder i hela världen. Utvecklingen inom gruppen är mycket positiv, med tillväxt på samtliga marknader i såväl Nord-, Sydamerika, Europa som Asien. För gruppens senaste satsning på Litium jon är branschen mitt i en stor och spännande energiomställning. Gällande sistnämnda så färdigställer Micropower en helt ny fabrik i Växjö under 2019.

Huvudkontoret ligger i Växjö där ca 200 är anställda. Utvecklingsenheter finns i Salo Finland, Växjö, Göteborg samt i Stockholm. Produktionsenheter finns i Salo Finland, Växjö samt tredjepartstillverkning via fabriker i Kina. Egna försäljningsbolag är etablerade i Sverige, Finland, Tyskland, USA och Kina. Läs mera på http://www.micropower-group.com