Mjukvaruutvecklare Kraftelektronik – Micropower Group (SM Power Bromma)

Vi behöver förstärka vårat utvecklingsteam och med placering på kontoret i Bromma söker vi nu en,

Mjukvaruutvecklare

Kraftelektronik

Ansvar & Arbetsuppgifter

Mjukvaruutvecklaren får ett centralt ansvar i våra kundutvecklingsprojekt inom kraft och strömförsörjning. Arbetet innebär att självständigt och i samarbete med kolleger ansvara för inbyggd mjukvara i SM Powers produkter och lösningar. Du blir delaktig i ett tidigt skede, som teknisk presale och ansvarar för att utveckla mjukvaran i den kundspecifika lösningen, prototypframtagande, testning och verifieringen tills produkten når produktionsfasen. Mjukvaruutvecklaren kommer bland annat att arbeta med seriekommunikation mellan batteri och laddare samt kontroll och styrning av kraftaggregat där energiomvandling från AC till DC och DC till DC är centralt. Till stöd har du Projektledare, Testansvarig samt övriga utvecklingsteamet. Uppskattningsvis arbetar du med ett flertal utvecklingsprojekt och/eller underhåll av befintliga lösningar per år. En del av din tid kommer du att kunna lägga på Innovations- eller utvecklingsprojekt som inte är direkt kundorderstyrda. 

Erfarenheter & Kompetens

Vi tror att rätt person har en gedigen erfarenhet som Mjukvaruutvecklare av kraftelektronik. Erfarenhet av inbyggd mjukvara i säkerhetsklassade applikationer inom t ex bilindustrin eller medicinsk utrustning samt viss erfarenhet av hårdvaruutveckling är en fördel. Du är specialist inom power conversion såsom AC/DC, DC/DC och erfarenhet av att ta konstruktioner hela vägen till produktion. Meriterande är erfarenhet inom området batteriladdare. Goda svenska och engelska kunskaper är ett krav.

Som person tar du ansvaret att driva saker på egen hand. Ansvarstagande, analytisk, självständig, men ödmjuk nog att se dig som en del av teamet.

Sökord: Elektronikingenjör , Elektronikutvecklare, Elektronik konstruktör, Kraftelektronik, Specialist Kraftförsörjning, inbyggda system, embedded systems, chargers, batteriladdare, Civilingenjör

Erbjudande

Du får en central roll i konstruktionen av våra kundspecifika lösningar, såväl nya som modifieringar.

Du kommer att arbeta tillsammans med några av de mest kompetenta utvecklarna inom kraft och strömförsörjning. Våra lösningar ingår i applikationer som ställer oerhört stora krav på tillförlitlighet och prestanda inom till exempel medicinsk utrusning och fordon. Du ges möjligheten att lägga tid på att fördjupa och utveckla din kompetens genom att projekten inte enkom är kundorderstyrda utan till viss utsträckning även är av karaktären Innovationsdrivna.

Din ansökan
För mer information och för att skicka in din ansökan vänligen besök www.interselection.se och gå vidare till aktuella rekryteringar. Du kan även kontakta våra konsulter på Interselection Michael Wiander 0702-032232 Kjell Eriksson, 0709-41 90 09. Vi ser fram emot din ansökan så snart som möjligt. Välkommen!

Om Företaget

SM Power AB ingår i Micropower Group. Koncernen designar, tillverkar och marknadsför batterier, batteriladdare och strömförsörjning till bl a truckar, fordon och industriapplikationer med kunder i hela världen. Micropower Group finns representerade med egna bolag i Sverige, Finland, Tyskland, USA och Kina.

Koncernen, har en imponerande tillväxttakt och beräknas omsätta ca 500 miljoner SEK 2018, har ca 300 anställda och är en av Europas största tillverkare av batteriladdare med en årlig produktion av över 400 000 enheter. För mera information om koncernen vänligen besök http://www.micropower-group.com

SM Power, med kontor i Bromma och Hong Kong, är ett teknik- och innovationsdrivet företag som designar, utvecklar, testar och producerar (via samarbetspartners i Kina) kundanpassade lösningar inom strömförsörjning och batteriladdning. Under de senaste 25 åren har SM Power utvecklat mer än 400 produkter och levererat miljontals enheter till kunder och partners inom t ex industri, telekommunikation, transport, medicin, marin och försvar. SM Powers styrka ligger i att kombinera innovationskraft med produktförvaltning där företaget tar ett totalägarskap under hela produktslivscykeln.   

Genom att kombinera svensk konstruktionsmetodik med asiatisk produktion tar vi fram det bästa av båda världarna. Läs mera om företaget http://www.smpower.se

Vi behöver förstärka vårat utvecklingsteam och med placering på kontoret i Bromma söker vi nu en Mjukvaruutvecklare Kraftelektronik